MykitaMykita is een jong Duits merk, opgericht in 2003 door de grondleggers van de brillenstudio ic! Berlin: Moritz Krueger, Philipp Haffmans, Daniel Haffmans en Harald Gottschling. Zij zijn Het merk is voortdurend op zoek naar hoogwaardige en innovatieve materialen dat zij verwerkt in stijlvol, ingetogen en individualistisch design. De naam Mykita is afgeleid van het Duitse woord voor kinderdagverblijf: het eerste pand van Mykita is gevestigd in een voormalig kinderdagverblijf. Het bijzondere aan de monturen van Mykita is het feit dat dat er geen schroeven gebruikt worden. De brillen zijn dan ook technische hoogstandjes.


Tom FordDe knappe excentriekeling Tom Ford [ex creatief directeur van Gucci ook artistiek opperbrein van Yves Saint Laurent] koos ervoor om zijn comeback te verwezenlijken met zonnebrillen, want met dat specifieke accessoire koestert hij een zekere band. “Mijn zonnebrillen-lijn is waarschijnlijk iets luxueuzer dan alles wat momenteel op de brillenmarkt te vinden is. Gucci was een pionier in het concept van masstige (samentrekking van mass and prestige, luxe voor de massa dus, RB), maar waarin ik persoonlijk ge├»nteresseerd ben, is opnieuw de creatie van echte luxe. Daarmee bedoel ik een superieure kwaliteit, meer aandacht voor detail, een kleinschaligere distributie en een hogere prijsklasse.” De Tom Ford brillen zijn aerodynamisch gemodelleerd, zijn soms zo groot als vliegeniersbrillen en doen retro futuristisch aan. Ford werkt vooral met bijzondere tinten, lak en smokey effecten. Op de veren (de ‘oortjes’ zeg maar) van de designjuweeltjes staat een kleine T en op de lenzen prijkt het gloednieuwe Tom Ford-logo


LindbergEen LINDBERG-bril is een hoogstandje op designgebied en buitengewoon elegant met zijn minimalistische Scandinavische design. LINDBERG-brillen behoren tot de lichtste ter wereld (vanaf 1.9 gram per montuur) en zijn bovendien ongelofelijk sterk. Het gebruik van schroefjes, klinkverbindingen en soldeerpunten, normaal gezien zwakke en minder aantrekkelijke punten in een bril, is geheel vermeden. Zicht heeft een ruime Lindberg collectie in huis: stuk voor stuk bijzondere combinaties van ambachtelijk handwerk, moderne techniek en een vleugje magie.


Oliver PeoplesOliver Peoples is bekend om zijn bijzondere retrocollectie. De ontwerpstudio staat in Amerika, de fabriek in Japan. Dit laatste garandeert een zeer fijne afwerking en een hoog kwaliteitsniveau. Oliver Peoples laat zich inspireren door brilontwerpen uit de 20ste eeuw. Dit maakt de collectie gevarieerd en uiteenlopend. Zo zijn er voor de liefhebbers de typische jaren ’30 monturen: ronde brilletjes en pantoscopische modellen (half ellips, half cirkelvormig). Voor wie meer van de stoere jaren ’70 stijl houdt zijn er de XL-brillen en de aviator-modellen. Oliver Peoples monturen zijn geliefd bij celebrities als Brad Pitt, Angelina Jolie, Britney Spears, Jessica Simpson en Cameron Diaz.


ChanelZicht is de jongste Chanel dealer van Amsterdam! Wij zijn trots op deze nieuwe status die ons onlangs officieel werd toegekend door het gerenommeerde modehuis uit Parijs.

Het betekent natuurlijk ook dat wij alleen de allernieuwste collectie Chanel correctiemonturen en stijlvolle zonnebrillen voor u uit Parijs hebben laten komen. Chanel is een absolute aanvulling op ons toch al zeer uitgebreide assortiment brillen.


PradaMiuccia Prada staat momenteel stevig aan de top in de mode-industrie. En wij begrijpen wel waarom. Want ook haar zonnebrilcollectie voor komend voorjaar is weer het neusje van de zalm. Iedere bril straalt ingetogen luxe uit en is zeer stijlvol. De kenmerkende rustige kleuren, het strak metalen logobalkje en de specifieke vorm van het glas zijn allemaal echte Prada-elementen.